in

JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA

JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA

JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA

Pada 1 Julai 1969, Jabatan Perpaduan Negara mula ditubuhkan di bawah Jabatan Perdana Menteri sebagai tindak balas daripada peristiwa 13 Mei yang dialami Malaysia. Pada 1972, portfolio ini dinaik taraf menjadi sebuah kementerian penuh yang dinamakan Kementerian Perpaduan Negara.

Pada 1980, portfolio ini diserap semula di bawah Jabatan Perdana Menteri sehingga tahun 1990. Selepas pilihan raya umum Malaysia 1990, Kementerian Perpaduan Negara dan Pembangunan Masyarakat pula ditubuhkan sehingga 2004.

Pada 2004 hingga 2008, ini diserap semula dalam Jabatan Perdana Menteri. Kemudian, portfolio ini digabungkan dalam kementerian kebudayaan menjadi Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan. Selepas pertukaran Perdana Menteri pada 2009, portfolio perpaduan diserap semula ke dalam Jabatan Perdana Menteri.

Selepas kemelut politik Malaysia 2020, portfolio ini sekali lagi dijadikan sebuah kementerian penuh, iaitu Kementerian Perpaduan Negara.

JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA

Jawatan Kosong ini merupakan permohonan jawatan terkini yang sedang dibuka sehingga tarikh tutup pada 12 November 2021. Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan adalah digalakkan untuk memohon jawatan yang ditawarkan ini. Pengambilan kali ini menawarkan sebanyak empat kekosongan dan juga 20 bagi calon simpanan. Jawatan ini adalah bertaraf kontrak dengan tempoh minimum satu tahun.

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Kami hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan

Baca Juga: CARA TEBUS BANTUAN EWALLET RM150 2022: Panduan Redeem EBelia Guna Aplikasi Boost

Butiran Jawatan Kosong

  • Nama Jawatan: Penolong Akauntan
  • Gred Jawatan: W29
  • Kumpulan Perkhidmatan: Pelaksana
  • Taraf Jawatan: Kontrak
  • Tempoh Jawatan: Minimum 1 Tahun
  • Agensi / Bahagian: Kementerian Perpaduan Negara
  • Bilangan Kekosongan: Empat (4)
  • Bilangan Calon Simpanan: Dua Puluh (20)

Syarat Umum Pelantikan

  1. Warganegara Malaysia
  2. Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan.

Maklumat Lanjut

Sebarang maklumat lanjut berkenaan hebahan jawatan kosong ini boleh dirujuk menerusi pautan DI SINI.

JAWATAN LAIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *