in

JAWATAN KOSONG TENAGA NASIONAL BERHAD (TNB)

JAWATAN KOSONG TENAGA NASIONAL BERHAD

JAWATAN KOSONG TENAGA NASIONAL BERHAD (TNB)

Berita baik kepada yang mencari pekerjaan (TNB)  membuka pelbagai jawatan kosong kepada warganegara yang berminat dan berkelayakan.

Baca Juga: CARA CLAIM MySALAM 2022

PENGENALAN

Tenaga Nasional Berhad (disingkatkan sebagai TNB atau didagangkan sebagai Tenaga Nasional; ialah sebuah syarikat bekalan tenaga Elektrik Malaysia, yang beribu pejabat di Bangsar, Kuala Lumpur. Ditubuhkan pada tahun 1990 melalui Penswastaan Lembaga Letrik Negara (LLN), Aset perniagaannya dianggarkan sejumlah RM 99.03 bilion. Bilangan pelanggannya meningkat sebanyak 8.4 juta pelanggan di Semenanjung Malaysia (kecuali Sarawak) dan timur negeri Sabah melalui Sabah Electricity.

TNB juga menyediakan pendidikan tertinggi menerusi universitinya, iaitu Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) dan bekerjasama dengan Suruhanjaya Tenaga (ST) melalui institusi pendidikan Kekompetenan Penjaga Elektrik di Institut Latihan Sultan Ahmad Shah (ILSAS; kini TNB Integrated Learning Solution), Kajang, Selangor. Tenaga Nasional merupakan salah satu daripada 10 syarikat di bawah Khazanah Nasional, dana kekayaan kerajaan Malaysia dan juga merupakan salah satu daripada 13 syarikat Malaysia yang tersenarai di Forbes Global 2000 pada tahun 2018.TNB meraikan ulang tahun ke-70 pada 2019.

JAWATAN KOSONG TENAGA NASIONAL BERHAD (TNB)

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Kami hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan

SENARAI JAWATAN

1. PEMBANTU TADBIR / SETIAUSAHA
2. EXECUTIVE / ENGINEER
3. TECHNICIAN
4. SENIOR ASSISTANT TECHNICIAN

MAKLUMAT JAWATAN

Tarikh tutup permohonan :20 Mac 2022
Lokasi :Pelbagai Negeri
Sektor :Syarikat Milik Kerajaan (GLC)
Kelulusan Minimum :Ijazah, Diploma/STPM dan Sijil
Status Pelantikan :Tetap/kontrak

CARA PERMOHONAN

*Permohonan adalah secara online melalui portal online atau borang yang telah ditetapkan di Jobtnb

*Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

*Bagi calon yang berminat dengan jawatan ini, anda dikehendaki membuat permohonan melalui link yang disediakan dibawah:-

BORANG PERMOHONAN

KLIK DISINI

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEMAKAN KEMASUKAN MRSM

SEMAKAN KEMASUKAN MRSM SESI 2022/2023 DAN PERMOHONAN RAYUAN

SEKOLAH KHUSUS PKSK

SEKOLAH KHUSUS PKSK : SEMAK PERMOHONAN ONLINE 2022