in

JAWATAN KOSONG PERBADANAN MUZIUM NEGERI KELANTAN

JAWATAN KOSONG PERBADANAN MUZIUM NEGERI KELANTAN

JAWATAN KOSONG PERBADANAN MUZIUM NEGERI KELANTAN

Berita baik kepada yang mencari pekerjan Perbadanan Muzium Kelantan membuka pelbagai jawatan kosong kepada warganegara yang berminat dan berkelayakan.

Baca Juga: KEMASKINI BKM : SECARA ONLINE 2022 BUJANG KEPADA BERKAHWIN DAN TAMBAH ANK

PENGENALAN

1. Bangunan Muzium Negeri Kelantan adalah sebuah bangunan batu. Sebelum dijadikan Muzium ianya merupakan pejabat bagi Majlis Perbandaran Kota Bharu. Bangunan tersebut telah dibaikpulih dan dibuat beberapa perubahan sesuai dengan sebuah Muzium.

2. Sebelum wujudnya Enakmen ini, usaha penubuhan Muzium Negeri Kelantan dikelolakan oleh satu “Jawatankuasa Muzium Negeri” yang dilantik oleh Kerajaan Negeri Kelantan semenjak tahun 1952 lagi.

3. Sesuai dengan Enakmen Perbadanan Muzium Negeri Kelantan Bilangan 6 Tahun 1975 dan Undang-Undang yang berkaitan seperti Ordinan Benda Purba dan Harta Karun No. 14/1957 serta Akta Perlembagaan A704/111988, Perbadanan Muzium Negeri Kelantan telah diamanahkan dalam menentukan arah, perlaksanaan, tugas dan tanggungjawab.

JAWATAN KOSONG PERBADANAN MUZIUM NEGERI KELANTAN

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Kami hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan

Senarai Jawatan

1.Pembantu Muzium Gred S19
2.Pembantu Kemahiran Gred H19
3.Pembantu Operasi Gred N11
4.Pemandu Kenderaan Gred H11
5.Pembantu Awam Gred H11
6.Pengawal Keselamatan Gred KP11
Maklumat Jawatan Kosong:

Tarikh tutup permohonan : 26 Disember 2021

Lokasi : Kelantan
Sektor : Kerajaan
Kelulusan Minimum :Sijil, SPM/SPVM, PT3/PMR
Status Pelantikan :Tetap/kontrak

Cara Memohon Jawatan :

*Permohonan adalah secara online melalui portal online atau borang yang telah ditetapkan di Perbadanan Muzium Negeri Kelantan.

*Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

*Bagi calon yang berminat dengan jawatan ini, anda dikehendaki membuat permohonan melalui link yang disediakan dibawah:-

Cara Memohon

Kepada yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat secara atas talian (online) – DI SINI.

JAWATAN LAIN

JAWATAN KOSONG LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI MALAYSIA (LHDN)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KERETA BANJIR APA PERLU BUAT

KERETA BANJIR APA PERLU BUAT : CARA CLAIM INSURAN BENCANA

JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)

JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)