in

JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI KELANTAN (MAIK)

JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI KELANTAN

JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI KELANTAN (MAIK)

Berita baik kepada yang mencari pekerjaan Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) membuka jawatan kosong kepada warganegara yang berminat dan berkelayakan.

Baca Juga: RHB ONLINE BANKING : (DAFTAR/LOGIN/SEMAK BAKI)

PENGENALAN

Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) ditubuhkan pada 17 Safar 1334 bersamaan 24 Disember 1915 melalui satu perisytiharan oleh KDYMM Sultan Muhammad Ke IV. Penubuhannya bertujuan untuk menasihati KDYMM Al-Sultan selaku ketua agama berkenaan dengan hal ehwal agama Islam dan adat istiadat Melayu Kelantan.

JAWATAN KOSONG KERAJAAN NEGERI KELANTAN (MAIK)

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Kami hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan

Jawatan

  1. Pembantu Tadbir (P/O) Gred N19 (Lelaki sahaja)
  2. Penyelia Asrama – Perempuan Sahaja

Syarat Permohonan

Calon hendaklah rakyat malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun dan tidak melebihi 58 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan iaitu 31 Jan 2022.

Mempunyai kelayakan-kelayakan untuk setiap jawatan yang hendak dipohon anda boleh rujuk pada lampiran yang kami telah berikan pautannya dibawah.

Cara Memohon

Semua permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan form yang telah disediakan oleh pihak maik yang telah kami berikan pautannya dibawah.

Sila pastikan anda mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat bagi memastikan permohonan anda diterima dan dinilai sebaiknya oleh majikan.

Anda juga haruslah mencetak slip pengesahan permohonan yang anda boleh muatturun dan dikembarkan bersama-sama RESUME dan salinan sijil-sijil yang disahkan.

Permohonan hanya akan diproses apabila pemohon menghantar RESUME lengkap beserta salinan sijil-sijil persekolahan, kad pengenalan, surat beranak serta surat-surat berkaitan yang telah disahkan oleh pegawai perkhidmatan gred 41 dan ke atas.

RESUME lengkap (disertakan gambar berukuran passport) hendaklah mengandungi maklumat berikut:

  • Maklumat Diri
  • Nombor Kad Pengenalan
  • Nombor Telefon Bimbit
  • Maklumat Akademik
  • Maklumat Ko-Kurikulum
  • Pengalaman Kerja
  • Rujukan

ALAMAT PERMOHONAN

Permohonan hendaklah sampai ke alamat berikut:
YABrs. Timbalan Yang Dipertua,
Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan,
Kompleks Islam Darulnaim, Lundang,
15200 KOTA BHARU.

SEBELUM ATAU PADA : 31 JANUARI 2022

Syarat Penuh permohonan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *