in

JAWATAN KOSONG KERAJAAN KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN HAL EHWAL PENGGUNA (KPDNHEP)

JAWATAN KOSONG KERAJAAN KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN HAL EHWAL PENGGUNA (KPDNHEP)

Berita baik kepada yang menvari pekerjaan Kementerian Perdangangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) membuka jawatan kosong kepada warganegara malaysia yang berminat dan berkelayakan.

Baca Juga: PERMOHONAN BANTUAN KELUARGA MALAYSIA : CARA DAFTAR BARU BKM 2022

Pengenalan 

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna ditubuhkan pada 27 Oktober 1990. Matlamat penubuhan Kementerian adalah untuk menggalakkan pembangunan perdagangan dalam negeri yang berdaya maju, berdaya saing, dan berdaya mampan, khususnya di dalam sektor perdagangan pengedaran.

Sektor perdagangan pengedaran adalah antara penyumbang utama KDNK negara dan ia bertindak sebagai benteng kestabilan ekonomi, terutama semasa situasi ekonomi luaran berada di dalam keadaan ketidak tentuan. Perdagangan pengedaran perlu kukuh bagi menampan sebarang ketidakstabilan dalam ekonomi negara.

Dalam masa yang sama, Kementerian juga komited dalam melindungi kepentingan dan hak-hak pengguna. Ini termasuk membangunkan ekosistem pengguna dan peniaga yang bersifat melengkapi dan ke arah self-regulated, seiring dengan aspirasi ke arah masyarakat negara maju. Ia diharapkan akan melahirkan pengguna dan peniaga yang matang dan beretika dalam berurusniaga, dan hasilnya adalah negara yang seimbang dari segi ekonomi dan sosial.

JAWATAN KOSONG KERAJAAN KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN HAL EHWAL PENGGUNA (KPDNHEP)

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Kami hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan

Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: DIPLOMA

1. PENOLONG PEGAWAI PENGUAT KUASA GRED KP29 – 70 Kekosongan

Semua kekosongan jawatan adalah di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Tarikh Tutup Permohonan : 13 Disember 2021 (Isnin) jam 11:59 malam

Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Klik Deskripsi Tugas Jawatan

Klik Mohon Secara Online

JAWATAN LAIN

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PERMOHONAN BANTUAN KELUARGA MALAYSIA

PERMOHONAN BANTUAN KELUARGA MALAYSIA : CARA DAFTAR BARU BKM 2022

JAWATAN KOSONG HSBC BANK MALAYSIA BERHAD

JAWATAN KOSONG HSBC BANK MALAYSIA BERHAD – Pelbagai Jawatan Menarik