Permohonan UTM Sesi Februari 2018

Kepada mereka yang ingin menyambung pelanjaran ke peringkat Universiti, untuk lepasan Diploma atau setaraf dengannya boleh menyambung pengajian terus ke peringkat Ijazah Sarjana Muda. Untuk makluman semua, Permohonan UTM Sesi Februari 2018 kini telah pun dibuka bermula 29 oktober 2017 hingga tarikh tutup 25 Novermber 2017.

Selain daripada pengambilan pelajar Universiti Teknologi Mara UTM, terdapat juga beberapa Universiti yang menawarkan kemasukan pelajar seperti UM, UUM, UPSI, UIAM, UMK, UTHM dan UITM.

 

Kepada mereka yang berminat untuk masuk ke Universiti Teknologi Mara, anda boleh semak senarai kursus yang disediakan atau yang ditawarkan. Untuk makluman yang berminat memohon ke UTM, tidak semua kursus yang ditawarkan oleh Universiti Teknologi Malaysia. Jadi anda boleh pilih dan memohon untuk kursus yang ditawarkan dalam permohonan sahaja.

 

Permohonan UTM Sesi Februari 2018

 

Untuk sedia maklum, Permohonan UTM Sesi Febuari 2018 telah dibuka :

  • Tarikh dibuka : 29 Oktober 2017
  • Tarikh ditutup : 25 November 2017

 

Maklumat lanjut

Untuk sebarang pertanyaan boleh terus menghubungi ke alamat dan talian yang disediakan dibawah :

  • Bahagian Rekrutmen dan Kemasukan Mahasiswa

Pejabat Timbalan Naib Canselor ( Akedemik dan Antarabangsa )

Universiti Teknologi Malaysia

81310 UTM Johor Bharu

Johor Darul Takzim

  • No. Telefon :  07-5537 645/377961/37632
  • Emel: upgrad@utm.my

 

Cara Untuk Membuat Permohonan

Kepada anda semua yang berminat untuk masuk ke Universiti Teknologi Malaysia UTM, segala panduan telah pun disediakan dan hanya mengikut panduan dan memberikan dokumen yang di minta. Sila klik pautan dibawah yang telah disediakan dibawah untuk menyemak syarat kelayakan dan pautan permohonan secara online.

 

Program Yang Ditawarkan

Seperti yang dimaklumkan sebelum membuat sebarang permohonan, anda boleh lihat dan semak program atau kursus yang telah disediakan oleh Universiti Teknologi Malaysia. Dibawah adalah gambar Program yang ditawarkan bagi Sarjana Muda UTM Johor Bahru. Anda boleh pilih program yang anda minat.

 

 

Semoga perkongsian Permohonan UTM Sesi Februari 2018 ini bermanfaat kepada semua pelajar yang ingin meneruskan pelajaran mereka ke peringkat Ijazah Sarjana Muda. Semoga permohonan anda semuanya berjalan dengan lancar.

Be the first to comment on "Permohonan UTM Sesi Februari 2018"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


2 × 3 =